Webmasteren modtager gerne opskrifter, de behøver ikke nødvendigvis at være blevet afprøvet i Bibliofilt regi.
Dette er de hidtil modtagede opskrifter:
Ølkage (Fra Julie)
500 g. mel
350 g. brun farin
50 g. sukker
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk ingefær
1 hvidtøl ( almindelig pilsner kan bruges i stedet )
Tørstoffet blandes sammen og øllen tilsættes.
Rør godt. Hældes i en smurt franskbrødsform
(stor).
Bages ca. 1½ time ved 180 grader. Spises med smør
på ( som en alm. skive franskbrød).
Til toppen
Tekage/Turbokage (fra Karin)
150 g margarine
3 æg
150 g sukker
150 g mel
½ tsk bagepulver
revet skal af 1 citron/appelsin
flormelis
Margarinen smeltes og afkøles.
Æg, sukker og citronskal piskes grundigt.
Mel og bagepulver vendes i.
Dejen hældes i en smurt form og bages ved 175 grader i
40 minutter.
Kagen vendes ud af form og afkøles.
Drysses med flormelis.
Tid: i alt 1 time.
Til toppen
Chokolademuffins (fra Kristine)
Ingredienser:
2 deciliter sødmælk.
2 store æg.
¾ deciliter neutral olie.
225 gram mel.
4 teskefulde kakaopulver.
1 spiseskefuld bagepulver.
100 gram mørk rørsukker (gerne Muscovado).
150 gram hakket mørk chokolade.
Fremgangsmåde:
Pisk mælk med æg og olie.
Bland de øvrige ingredienser i.
Dejen fordeles i små papirforme, der bages i 15 minutter
ved 200 grader.
Servering:
Serveres lune til fx glögg.
Til toppen
Rosinguf (fra Kristine)
1 deciliter mørke rosiner.
Rom eller cognac.
300 gram ren rå marcipan.
Mørk chokolade.
Kandiserede violer.
Fremgangsmåde:
Hæld spiritus over rosinerne og lad dem trække mindst
1 døgn.
Hak dem groft og ælt dem med marcipanen til en ensartet
masse.
Tril massen til kugler og lad dem tørre mindst en time.
Dyp dem i mørk chokolade og pynt med kandiserede violer.
Til toppen
Gulerodskage (fra Marlene Martine)
afprøvet på hold 96/6 op til flere gange)
300 gr brun farin
2 dl olie
4 æg
275 gr mel
1 tss vanillesukker
½ tss salt
2 tss kanel
375 gr revet gulerod
1 tss natron
2 tss bagepulver
rosiner
Æg og farin piskes godt
Olien tilsættes
Mel blandes med kanel, salt, bagepulver, natron og vanillesukker
og røres i
Gulerod og rosiner vendes i
Hældes i smurt mindre bradepande
Bages ved 185 grader C i 75 min
Kan pyntes med nøddeflager før bagning
Kan pyntes med glasur eller spises med creme fraiche.
Til toppen
Kokosmakroner (fra Henriette)
(afprøvet på hold 96/6 op til flere gange)
40 stk.
1 kg. kokosmel
1 kg. sukker
½ l. kold kogt creme
½ l. æg (ca. 8)
Mørk chokolade til bundene
Det er vigtigt at cremen er kogt, ellers
"dør" den i ovnen
Start med cremen, da den skal være kold.
Bland alle ingredienserne sammen.
Formes til toppe - enten med tylle eller i "fri hånd".
Bages ved ca. 200 gr. til de løfter sig ca. 15 minutter.
De skal være lidt gyldne. Gerne fugtige indeni.
Opbevares i køleskabet.
Til toppen
Variationskage (Fra Julie)
Grunddej :
250 g margarine røres
blødt.
200 g sukker tilsættes og der røres
1 min. med håndmikser.
4 æg tilsættes 1 af gangen. Rør
ca. 1 min. pr. æg.
1 dl mælk
400 g mel
4 ts bagepulver
mælk, mel og bagepulver tilsættes.
Der røres kun til melet lige er blandet i.
1½ dl. kogende vand tilsættes, og
der røres forsigtigt med en grydeske.
Til grunddejen tilsættes f.eks. et
af følgende :
Kakaokage 4 spsk kakao
Citronkage revet skal samt saft af en citron
Appelsinkage revet skal samt saft af en appelsin
Vanille/mandelessenskage 2 ts mandelessens samt 2 ts vanillesukker
Jordbærkage 2 ts mandelessens samt 200 g. jordbær.
Disse stikkes ned i dejen når denne er fyldt i bageformen.
Dejen hældes i en smurt bradepande (ca.
22 x 36 ) og bages ca. ½ time ved 200 grader.
Til toppen
|